Учениците од ОУ „Ванчо Николески“ хумани и насмеани

Хумани и насмеани!
Денес учениците од одделенска настава во Лескоец ја проследија претставата „Четири принцези“ во изведба на вработени од ЈУДГ „Јасна Ристеска“. Претставата беше кратка, едукативна и позитивна, „глумците“ беа весели и уникатни, со што успеаја да ја доловат приказната на Годината на интересен начин, а нашите ученици уживаа во истата.
Собраните средства од претставата се наменети за лекување на дечиња од Охрид кои во моментов се борат со тешка болест.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s