УШТЕ ЕДНА ГЕНЕРАЦИЈА ПОЛУМАТУРАНТИ

Денес во нашето училиштето барем на кратко повторно се слушна детскиот џагор. Во малку необична атмосфера и со почитување на препораките за заштита од Ковид 19, на учениците од IX одделение им беа доделени свидетелствата за завршено основно образование. Заедно со свидетелствата на учениците им беа поделени и пријави за запишување во средно училиште, а на првенецот на генерација и на учениците со одличен успех им беа подарени книги за постигнатиот успех. Првенец на генерација 2019/20 година е ученичката Марија Настоска од подрачното училиште од Косел.На сите ученици од IX одделение им ја честитаме полуматурата, успешно завршеното основно образование и им посакуваме многу успех во понатамошното образование и во животот воопшто!
Училишниот персонал и во овие услови продолжува со работа заради заокружување на учебната 2019/20 година со максимално почитување на препораките за заштита од Ковид 19, како и со надеж дека следната учебна година ќе ја започнеме во нормални услови.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s