Новогодишни пакетчиња за првачињата

Со желба за добро здравје и многу успех во Новата година, директорката на ООУ „Ванчо Николески“ денес во холот на училиштето им подари новогодишни пакетчиња на првачињата. Таа искажа искрени пофалби за нивниот труд во изминатото полугодие, за нивната одговорност кон почитување на мерките за безбедност и нивната посветеност во учењето. Со надеж дека сите заедно ќе имаме подобра следна година, таа им посака среќни новогодишни и божиќни празници, да останат безбедни, за потоа одморени и среќни да се вратат во училишните клупи во второто полугодие. Првачињата под менторство на нивните наставнички имаа подготвено песна и стихотворба, преку кои се заблагодарија на новогодишните желби и пакетчиња.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s