УСПЕСИ ОД НАТПРЕВАРИ

Ученици од ООУ „Ванчо Николески“ под менторство на нивните наставници учествуваа на општинскиот натпревар по математика и општинскиот натпревар по физика што се реализираа во февруари 2021 година и ги постигнаа следниве успеси:

Тамара Зенгоска од IVa – трета награда, ментор Сашо Климоски

Андреј Стеваноски од IVa – трета награда, ментор Сашо Климоски

Кирил Лазароски од IVб – трета награда, ментор Јасна Бадалоска

Мартин Мирјаноски од IVб – трета награда, ментор Јасна Бадалоска

Зоран Китановски од Vб – прва награда, ментор Марјана Крстаноска

Јохан Парулески од Vб – прва награда, ментор Марјана Крстаноска

Сара Аслимоска од VIa – трета награда, ментор Цвета Андреска

Теодора Тодороска од VIб – пофалница, ментор Весна Симоноска

Мелани Котоска од VIIIб – освои трета награда, ментор Весна Симоноска

На општински натпревар по физика со ученичката Стефанија Баракоска од IXб под менторство на наставничката Цвета Андресака освои трета награда и обезбеди пласман за регионален натпревар.

На сите ученици им честитаме на постигнатиот успех и им посакуваме добар пласман и на регионалните натпревари.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s