АКТИВНОСТИ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА ЕКОЛОГИЈАТА И ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА

По повод Денот на екологијата и Денот на пролетта, ученици од нашето училиште под менторство на нивните наставници и со почитување на мерките за заштита од Ковид 19, денес реализираа активности за подигање на свеста за заштита на животната средина.

Учениците од еколошката секција од централното училиште во Лескоец под менторство на наставничките Татјана Пуцоска Бунчевска и Габриела Ѓоргиевска се погрижија за собирање на отпадоците во училишниот двор, училишниот парк како и околните улици во Лескоец, испраќајќи порака дека сакаат да живеат во чиста средина и во место каде отпадоците завршуваат во соодветни канти за отпадоци.

Учениците пак од одделенска настава во ПУ Косел заедно со нивните одделенски раководители Билјана Танеска и Даниела Чифлигароска преку испишани пароли од новото игралиште во Косел побараа поголема грижа за околината, желба за поголема еколошка свест, а го најавија и доаѓањето на долгоочекуваната пролет.

Целта на овие активности е да се подигне еколошката свест кај учениците, но исто така и кај возрасните за поубава и почиста животна средина.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s