Активности за одбележување на Европската недела на мобилност во ПУ Косел

Во рамки на одбележувањето на Европската недела на мобилност 2021 што оваа година се одржува под мотото “Безбедни и здрави со одржлива мобилност”, во ООУ „Ванчо Николески“ – Подрачно училиште Косел се реализираа низа активности, со цел да се подигне свеста кај најмладите за негување здрави животни навики. На светскиот ден без автомобили, 22- ри Септември, во ПУ во Косел беа организирани игри со велосипеди, ролери и тротинети, како и еко-квиз и предавање за зачувување на животната средина. Преку овие активности учениците низ игра и забава се едуцираа, но и покажаа висок степен на знаење/вештини за тоа како да се однесуваат во животната средина, како да ја чуваат и негуваат природата. Училиштето продолжува со активности и заложби за практикување на стекнатите знаења и промовирање висок степен на заштита на животната средина, а со тоа и на сопственото здравје.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s