СО ЉУБОВ ЗА РЕТКИТЕ

Учениците и наставниците од ООУ „Ванчо Николески“ – Лескоец се вклучија во поддршка на лицата со ретки болести, правејќи низа креативни работилници и активности во текот на месец февруари. 

Преку обоени лица, дланки, цртежи, пароли и пораки изразија поддршка за лицата со ретки болести и нивната спремност да се подаде рака на истите. Во активностите се вклучија учениците и од подрачните училишта, а меѓу испишаните пораки беа и следниве: „Ретко е да си редок“, „Со ретките зближи се, за ретките погрижи се“,  „Се грижиме дека сте ретки“. 

Нашето училиште секоја година се вклучува во поддршка на лицата со ретки болести, а со тоа нашите ученици ги воспитуваме во духот на прифаќање, почитување, хуманост, помагање, толеранција и грижа за другите.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s