ПОСТИГНАТИ ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НА ОДРЖАНИТЕ НАТПРЕВАРИ 

На регионалниот натпревар по Математика одржан на 26.03.2022 година, ученици од нашето училиште постигнаа одлични резултати и се пласираа за учество на државниот натпревар:

·  Христијан Климоски IVа – I место (од вкупно 100/90) пласман за на државен натпревар

·  Андреа Сотироска IVа – 48 бода и доби пофалница

Ментор: Силвана Смическа

·  Сара Аслимоска VIIа – првопласирана во регионот. Освоена III награда и пласман за државен натпревар

·  Дамјан Димоски VIIIa – освоена III награда и пласман за државен натпревар

Ментор: Цвета Андреска

На регионалниот натпревар по Физика одржан на 02.04.2022 година, ученици од нашето училиште постигнаа одлични резултати и се пласираа за учество на регионалниот натпревар:

·  Дејан Буџакоски VIIIа – III награда и пласман за државен натпревар  

Ментор: Цвета Андреска

Двата натпревари беа со физичко присуство.

На општинскиот натпревар по Географија одржан на 26.03.2022 година, се постигнаа следниве резултати:

·        Елеонора Смическа VIа – освои I место и имаше најдобар резултат во цела општина. Елеонора Смическа се пласира за на регионален натпревар.

Ментор: Татјан Бунчевска Пуцоска

Честитки до сите ученици и многу успех на престојните државни натпревари.


На регионалниот натпревар по Природни науки одржан на 02.04.2022 година, ученици од нашето училиште ги постигнаа следниве резултати:

·  Димитар Аслимоски IVа – III награда

·  Андреа Сотироска IVa – III награда

·  Христијан Климоски IVa – пофалница

Ментор: Силвана Смическа

·  Андреј Кантароски IVб – II награда и пласман за на државен натпревар

·  Миа Танеска IVб – II награда и пласман за на државен натпревар

Ментор: Елеонора Ѓорѓиеска

·  Тамара Зенгоска Vа – II награда и пласман за на државен натпревар

·  Ана Ставреска Vб – III награда

·  Елеонора Смическа VIа – III награда

·  Елена Чулческа VIб – пофалница

·  Ангела Иваноска VIa – пофалница

·  Јована Николоска VIа – пофалница

Ментор: Габриела Ѓоргиевска

Овој натпревар се одржа со физичко присуство во училиштето, но се реализира онлајн.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s