Работилница за заштита на пештерите и лилјаците во Националниот парк Галичица

На 27.05.2022 во нашето училиште со учениците од VII и VIIII одд. се одржа завршна работилница во рамките на проектот „Развој на едукативни ресурси за заштита на пештерите и лилјаците во Националниот парк Галичица“.

Темата на проектот е градење капацитети и кон вмрежување за заштита на пештерите и лилјаците во Националниот парк Галичица.

Модулите и игрите за едукација за заштита на пештери и лилјаци наменти за деца од градинки и од основни училишта, беа изработени од страна на искусни експерти од областа на карстологијата, биодиверзитетот, педагогијата и искуственото учење. Работилницата во нашето училиште ја реализираа нашите наставнички Татјана Пуцоска Бунчевска и Габриела Ѓоргиевска – членови на Општинската организација на Црвен Крст Охрид.

Учениците активно беа вклучени во работилницата преку учење, едукативни игри и на крај најзанимлива им беше играта „Горе долу по Галичица“, преку која ги изнесоа своите знаења за оваа наша убавица.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s