Постигнати резултати на натпревари

Во изминатиов период наши ученици под раководтсво на нивните наставници учествуваа на општински натпревари по повеќе предмети, постигнаа одлични резултати и некои од нив обезбедија пласман за учество на регионални натпревари.

 • Христијан Климоски Vа – 75 бода, II место
 • Димитар Аслимоски Va – 42 бода, пофалница Ментор: Силвана Смическа

На регионалниот натпревар по Математика ученици од нашето училиште ги постигнаа следниве резултати:

 • Миа Танеска Vб – III награда Ментор: Елеонора Ѓорѓиеска
 • Ана Деловска 70 бода
 • Анита Илијовска 75 бода
 • Филип Василевски 65 бода
 • Стефан Мирјаноски 42 бода Мeнтор: Жаклина Трипунова
 • Алек Грнчески 70 поени Ментор: Билјана Петреска

На општинскиот натпревар по Природни науки и Биологија одржан на 10.03.2023 година онлајн, ученици од нашето училиште постигнаа одлични резултати и се пласираа за учество на регионалниот натпревар:

 • Стефан Мирјаноски IVa – I награда
 • Ана Деловска IVa – II награда
 • Анита Илијовска IVa – II награда
 • Филип Василески IVa – II награда
 • Јана Влаоска IVa – III награда Ментор: Жаклина Трипунова
 • Андреј Кантароски V, ПН – II награда (пласман за регионален)
 • Миа Танеска V, ПН – II награда (пласман за регионален)
 • Андреа Сотироска V, ПН – III награда (пласман за регионален)
 • Димитар Аслимоски V, ПН – III награда (пласман за регионален)
 • Христијан Климоски V, ПН – Пофалница
 • Анастасија Јованоска (IX ПУ Куратица), Биологија – III награда (пласман за регионален) Ментор: Габриела Ѓоргиевска
 • Јана Грујоска V (ПУ Косел) – II  награда (пласман за регионален) Ментор: Љубица Тодороска
 • Јована Крстаноска VIII – Биологија/Iнаграда/пласман на регионален
 • Еленора Смическа VII Биологија /III награда/пласман на регионален
 • Ана Ставреска VI Природни науки/III награда/пласман на регионален
 • Андреа Базгалоска Природни науки/пофалница
 • Јана Аслимоска Природни науки/пофалница Ментор: Елена Ел Нади

На општинскиот натпревар по Географија одржан на 07.03.2022 година учество зедоа девет ученици од VI до IX одделение, се постигнаа следниве резултати:

 • Кристина Настоска VII ПУ Косел – II место
 • Наталија Тодороска IX – III место
 • додека ученичките Тамара Зенгоска VI и Јана Петрушевска VII – пласман на регионален натпревар Ментор: Татјана Пуцоска Бунчевска

На општинскиот натпревар по Англиски јазик одржан на 18.03.2023 година, учествуваа ученици од нашето училиште и ги постигнаа следниве резултати:

 • Симона Котоска, V ПУ Куратица – III место и пласман за регионален Мeнтор: Весна Трпоска
 • Мики Грнчески IX – пофалница
 • Давор Сотироски VIII – пофалница
 • Дејан Ванѓелофски VI – пофалницa Мeнтор: Елисабета Настоска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s