Големи успеси на регионални натпревари на ученици од ООУ „Ванчо Николески“

Ученици од нашето училиште учествуваа на регионални натпревари по повеќе предмети и постигнаа одлични резултати, а некои од нив се стекнаа со пласман на државен натпревар.

На регионалниот натпревар по Биологија и Природни науки одржани онлајн на 07.04.2023 и на 10.04.2023 година, ученици од нашето училиште постигнаа одлични резултати, а некои од нив се стекнаа со пласман за државен натпревар:

ПРИРОДНИ НАУКИМентор: Жаклина Трипунова

 • Ана Деловска IVa – III награда
 • Анита Илијовска IVa – III награда
 • Филип Василески IVa – III награда
 • Јана Влаоска IVa – III награда
 • Стефан Мирјаноски IVa – пофалница

ПРИРОДНИ НАУКИМентор: Елена Ел Нади

 • Ана Ставреска VI – III награда

БИОЛОГИЈАМентор: Елена Ел Нади

 • Јована Крстаноска VIII – II награда и пласман на државен натпревар
 • Еленора Смическа VII – II награда и пласман на државен натпревар

ПРИРОДНИ НАУКИМентор: Габриела Ѓоргиевска

 • Миа Танеска V – II награда, пласман на државен натпревар
 • Андреј Кантароски V – III награда
 • Андреа Сотироска V – III награда
 • Димитар Аслимоски V – III награда

БИОЛОГИЈАМентор: Габриела Ѓоргиевска

 • Анастасија Јованоска (IX ПУ Куратица) – III награда

На регионалниот натпревар по Географија одржан на 08.04.2023 година, се постигнаа следниве резултати:

 • Наталија Тодороска IX – II место и пласман за државен натпревар
 • Тамара Зенгоска VI – II место и пласман за државен натпревар
 • Кристина Настоска VII ПУ Косел – пласман за државен натпревар

Ментор: Татјана Пуцоска Бунчевска

На регионалниот натпревар по Англиски јазик ЕЛТАМ одржан на 08.04.2023 година:

 • Симона Котоска, V ПУ Куратица – II место и пласман за државен натпревар

Мeнтор: Весна Трпоска

На регионалниот натпревар по Физика што се одржа на 08.04.2023 на Техничкиот факултет во Битола, се постигнаа следниве резултати:

 • Теодора Тодороска VIII – пофалница и пласман на државен натпревар
 • Анастасија Чулческа VIII – пофалница и пласман на државен натпревар

Ментор: Цвета Андреска

На сите ученици и ментори им го честитаме досегашниот успех и им посакуваме многу успех и понатаму!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s