ПОСТИГНАТИ ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НА ОДРЖАНИТЕ НАТПРЕВАРИ 

На регионалниот натпревар по Математика одржан на 26.03.2022 година, ученици од нашето училиште постигнаа одлични резултати и се пласираа за учество на државниот натпревар:

Continue reading “ПОСТИГНАТИ ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ НА ОДРЖАНИТЕ НАТПРЕВАРИ “

ООУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“ ДОМАЌИН НА ЕРАЗМУС+ ОБРАЗОВНА МОБИЛНОСТ

ООУ „Ванчо Николески“ од Лескоец, Охрид, во периодот од 27-ми Март до 01-ви Април 2022 година беше домаќин на 11 наставници и 25 ученици од: Романија, Португалија, Хрватска (Корчула), Турција и Италија. Посетата беше во рамки на Еразмус+ проектот „Our culture, our future“ („Наша култура, наша иднина“), а Охрид беше втор по ред домаќин на образовна мобилност од серијата мобилности што ќе се реализираат низ сите земји учесници во овој проект до крајот на август 2023 година.

Continue reading “ООУ „ВАНЧО НИКОЛЕСКИ“ ДОМАЌИН НА ЕРАЗМУС+ ОБРАЗОВНА МОБИЛНОСТ”