Образовна мобилност во Охрид во рамки на Еразмус+ проектот „Our culture, our future”/„Наша култура, наша иднина“

Проектот „Our culture, our future” е во партнерство со училишта од: Хрватска (Корчула), Романија, Италија, Турција и Португалија, а се реализира до 31.08.2023 година. Во текот на две години наставници и ученици ќе ги посетат сите шест земји, каде ќе бидат вклучени во активности за запознавање со различните култури и споделување културно наследство. 

Во Март 2022 година ООУ „Ванчо Николески“ беше домаќин на 36 наставници и ученици од овие 5 земји, кога се реализираше програма во рамки на прогамата за споделување природно и културно наследство. 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s