ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН

Со свечена приредба и поздравен говор од директорот на училиштето Сашо Климоски и градоначалникот Кирил Пецаков на 1-ви Септември беа дочекани првачињата во централното училиште ООУ „Ванчо Николески“ во Лескоец.

Во својот говор директорот Сашо Климоски истакна дека училиштето е втор дом на сите ученици, дека наставниците и вработените во училиштето се тука за да им го олеснат патот за стекнување знаења, а со тоа да станат успешни личности.
– Ви посакувам среќен почеток, да бидете здрави, весели, насмеани и да постигнувате успеси во учењето. Овој ден за вас е голема возбуда и ново животно искуство, а за вашите родители неизмерна радост и гордост. Трудете се да ги исполнувате обврските кон училиштето, а ние сме тука да ви ги обезбедиме сите услови за да бидете безбедни и среќни, истакна директорот.

Continue reading ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН