Еразмус+ образовна мобилност во Италија, во рамки на проектот „Наша култура, наша иднина“

Во периодот од 12-ти до 16-ти Декември 2022 година делегација од ООУ „Ванчо Николески“ присуствуваше на четврата мобилност од Еразмус+ проектот „Our culture, our future“ („Наша култура, наша иднина“), што се реализираше во Лоди, Италија. Целта на оваа мобилност беше запознавање и споделување знаења и искуства за културното и историско наследство од сите земји учесници, со посебен акцент на традиционалната музика и музичките инструменти на земјата домаќин. Тимот од четири ученици од нашето училиште (Јована Николоска, Елеонора Смическа, Јана Петрушевска и Елена Чулческа) го водеа педагогот Весна Терзиоска и наставничката по англиски јазик Елисабета Настоска, кои се одговорни на Еразмус+ клубот при ООУ „Ванчо Николески“. Освен претставници од нашето училиште, присуствуваа и претставници од: Корчула (Хрватска), Турција, Романија, Италија и Португалија. 

Continue reading “Еразмус+ образовна мобилност во Италија, во рамки на проектот „Наша култура, наша иднина“”