Новогодишна приредба и Новогодишен базар во ООУ „Ванчо Николески“

На 26-ти декември во ООУ „Ванчо Николески“ – Лескоец беше реализирана свечена Новогодишна приредба и Новогодишен базар. Во рамки на овој настан, а во соработка со Здружението „Спасовден“ и Месната заедница од Лескоец, беше обезбеден Дедо Мраз и пакетчиња за сите ученици од одделенска настава. 

Свечената приредба започна со настап на училишниот хор, а потоа следуваше поздравен говор од директорот на училиштето Сашо Климоски. Тој ги честита престојните празници и се заблагодари на родителите и помагателите за поддршката што ја даваат на училиштето на секое поле, истакнувајќи дека сите сме тука за да обезбедиме услови за учениците, бидејќи секое дете заслужува да биде среќно. 

Continue reading “Новогодишна приредба и Новогодишен базар во ООУ „Ванчо Николески“”